HÅRBORTTAGNING

HÅRBORTTAGNING MED VIKINI DIODLASER

Genom att använda laser för hårborttagning kan du med mörka och grova hårstrån samt ljus hud nu bli av med besvärande hårväxt permanent!
För att få en effektiv behandling och kunna uppnå ett optimalt resultat krävs det att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa rätt styrka i förhållande till hud- och hårfärg.
Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas.

HÅRBORTTAGNING MED VIKINI DIODE-LASER

Hårborttagning med laser är den senaste metoden för effektiv hårborttagning. Diode-lasern är effektiv, snabb och säker. Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör.

Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen, vilket vi på ROYAL BEAUTY fothälsa & skönhet är väl utbildade på. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten. Diode-laserns inbyggda kylsystem kyler nämligen ned själva huden under behandlingen.

Fördelar med VIKINI

 • Snabb behandling. En armhåla tar inte mer än 30 sekunder att behandla.
 • Vikini har inbyggt kylsystem som gör behandlingen nästan helt smärtfri samt skyddar huden.
 • Arbetar med ”short pulse” och kan inte jämföras med andra Diode lasers som använder sig av ”long pulse”, dessa maskiner är kända för att ge mycket smärta.

Att tänka på inför hårborttagning med laser

 • För att uppnå bästa resultat finns det några direktiv att följa före och efter en laserbehandling.
 • Du bör avstå från att sola 2v. innan och 2v. efter behandling. Brun hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentförändringar (pigmentförändringar efter behandling är dock mycket ovanligt och ses bara hos mindre än 1% av våra patienter).
 • Håret ska rakas dagen före eller samma dag som behandlingen sker.
 • Vaxa, plocka eller blek ej håren på 2-6 veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.
 • Att du inte tar några mediciner som är märkta med röd varningstriangel eller antibiotika eller mediciner som gör huden ljuskänslig före behandling. Ofta står på förpackningen att man ska undvika att sola. Exempel på vissa mediciner är Aspertin, Acutan och Macuma.
 • Att du inte lider av cirkulationsrubbningar eller har Peace-maker.
 • Vi behandlar inte gravida.
 • Åldersgränsen är 18 år. Under 18 år krävs förälders eller vårdnadshavares underskrift och att man först utför ett känslighetstest.

Så fungerar hårborttagning med laser

Vi på ROYAL BEAUTY fothälsa & skönhet brukar räkna med 4-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till några timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

De flesta patienter upplever laserpulserna som smärtfria varma stick. Det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (Emla). Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt — då får vi enklare bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!

Efter hårborttaginingen

Efter behandlingen får patienten normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom 48 timmar. För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandling är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solen.

Detta gäller framförallt de 2-4 första veckorna efter behandling.

Försvinner håren för alltid?

Ja, i de allra flesta fall. Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till 2 år efter avslutad behandling har visat på permanenta resultat. Detta är tillräckligt lång observationstid också för hudområden med lång växtcykel, som benen. Resultatet gäller dock inte hormonellt betingat ökad hårväxt.

Vilka kan behandlas?

Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat erhåller man. Det är svårare att behandla mörkhyade eftersom den mörka huden absorberar en stor del av laserenergin, vilket ökar risken för brännskador på huden. Genom att justera pulstiden för Diode-lasern kan dock även mörkhyade erhålla god effekt av behandlingen. Hårsäckar som saknar pigment uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader.

VIKINI är Medical GE samt FDA godkänd.

UNNA DIG EN VÄLGÖRANDE BEHANDLING I VÅR SKÖNA MILJÖ!